Mijn vrouw Donatella

Donatella De FinisU heeft het goed gezien. Mijn vrouw heet Donatella en mijn dochter heet Isabella en ze houden beiden ook van Nutella. Zoals verteld heb ik mijn vrouw leren kennen via Internet (2002). Op het moment dat ik haar leerde kennen zat ik zelf nogal in een behoorlijke dip. Iedereen heeft een aantal momenten in zijn leven waarbij alles op zijn kop wordt gegooid. Deze periode was er een voor mij. Op dat moment leerde ik Donatella kennen. Zij had op dat moment ook een aantal uitdagingen en keuzemomenten in het leven. Het bleek dus een beetje wiskunde: samen positief. Nadat wij elkaar hebben leren kennen kwam alles in een stroomversnelling: grote veranderingen in korte tijd.

De verhuizing van Italië naar Nederland
Na een bezoek aan Italië (zij was al eerder in Nederland geweest) stond ik voor de keuze: Verhuizen naar Italië (en alles achterlaten) of Donatella naar Nederland laten komen. Na veel overwegen is Donatella naar Nederland gekomen. Taal en cultuur kunnen een behoorlijke uitdaging zijn zeker als beide personen eigenwijs en koppig zijn. Donatella noemt mij altijd een testa tosta (harde kop). Maar zij kan er ook wat van. Zij heeft een hammertje dat voordurend op mijn kop timmert 🙂 Sinds deze tijd ben ik er ook achter gekomen dat Donatella niet van inpakken houdt. Alle spullen stonden nog bijna net zoals ze volgens zuid Italiaanse traditie uit de voorraad worden gehaald. Je wilt niet weten wat er allemaal uit verchillende plekken komt. Kopjes, plastic, borden, handdoeken en beddegoed. Deze worden volgens traditie door familie verzameld voor het kind totdat ze gaat trouwen of het huis uit gaat. Tja Donatella gaat een beetje later het huis uit. Dit mooie vogeltje heeft te lang in het kooitje gezeten 🙂 De spullen die dus te voorschijn kwamen waren volgens Nederlandse begrippen een beetje gedateeerd. Maar OK, ik heb gezien dat Donatella (op dat moment) niet van inpakken houdt, sinds die tijd begin ik bij elke verhuizing ruim op tijd met het inpakken. Iedereen die met mij te maken krijgt heeft uiteindelijk een huis vol met dozen waarbij alleen het noodzakelijke nog aanwezig is (bed, bord, vork, gasfornuis en koelkast).

Nederlands leren en verplicht lidmaatschap van de ANWB
OK, Donatella is in Nederland. Leuk maar van de liefde kun je niet eten. Zij sprak geen Nederlands, alleen Engels en Italiaans. Met Engels kun je in Nederland vrij ver komen maar als je meer wilt, dan is Nederlands een must. Dit heeft ze ook opgepakt en is naar een intensieve cursus Nederlands gegaan. In haar rit naar de cursus in Delft kwam ze met een bijna lege tank te staan. Dus ze heeft deze getankt met benzine. Tijdens het tanken zag ze dat het een diesel auto was. Oeps een probleem. Toen ze mij belde om het mij te vertellen was ik erg boos. Er zat niets anders op om de ANWB te bellen en op dat moment ook lid te worden. Ik was geen ANWB lid. Tja, ik ben een echte Nederlander en wil zo min mogelijk geld uitgeven en alles zelf doen (om geld uit te sparen). Sinds 2002 ben ik dus lid van de ANWB (en heb inmiddels ook de gouden status gekregen). En elke keer als we de ANWB moeten bellen zegt Donatella: Dat heb je aan mij te danken en dan moeten we beiden weer lachen.

Nieuwe ervaring: Bekeuringen voor te hard rijden
In de wekelijkse ritjes van Schiedam naar Delft is Donatella ook in aanraking gekomen met het fenomeen: Flitspaal (te hard rijden). Jawel twee keer direct achter elkaar een bekeuring van 30 euro. Sinds die tijd treedt Donatella op als snelheidscontroleer als zij naast mij in de auto zit. Ik hoef maar exact de snelheid te rijden die is toegestaan, dan hoor ik al een piep dat ik te hard ga.

Start van een eigen bedrijf: Rent The Cook: de Italiaanse kok bij u thuis of op locatie
Donatella houdt van Italiaans koken en mijn familie en vrienden vinden dat ze lekker kookt. Het zoeken van werk in Nederland zonder dat je goed en vloeiend Nederlands spreekt was op dat moment geen optie (we zaten in het dal van de Internet bubble). Mijn idee is dan altijd om jouw eigen werk te creeëren. Zo heb ik Donatella verteld om van haar hobby, haar werk te maken. Zij was erg terughoudend en ook onzeker. Ik heb haar verder geholpen om haar bedrijfje (de eenvrouwzaak) op te zetten. Toch heeft ze doorgezet en is ze gestart met haar bedrijf Rent The Cook, Italiaans eten verzorgd door een Italiaanse kok. Zij komt dus met haar potten en pannen bij u thuis koken als thuiskok of gastkok. In het begin liep dit nog niet goed. Een website bouwen was niet zo’n probleem voor mij maar het duurt een poosje voordat dit goed wordt opgenomen door de verschillende linkpagina’s en zoekmachines.

Na een tijdtje begonnen er toch aanvragen te komen. Op dat moment was Donatella één van de eerste Italiaanse thuiskoks of gastkoks in Nederland met het unieke concept: Ze is Italiaans, ze kookt Italiaans en ze komt naar u toe. Zij trok ook de aandacht van diverse bladen en media en was ook verbaasd dat veel Italiaanse producten verkrijgbaar waren in de buurt waar wij woonden. Haar favoriete winkel is de Zegro in Rotterdam. Dit is een horeca groothandel. Een absoluut compliment dus voor de Zegro want Donatella is echt wel kritisch als het gaat om kwaliteit en service.

Omdat pasta maken iets is dat Nederlanders leuk vinden en Donatella regelmatig pastaworkshops geeft heb ik Donatella een nieuw domein cadeau gedaan. Dit is de website www.pastaworkshops.nl en dit heb ik gelanceerd als test met het Drupal Content Management Systeem (Drupal is een van de tegenhangers van WordPress). Jaja ik ben heel romantisch, ik geef mijn vrouw af en toe een domein cadeau.

Donatella de cavia of het proefkonijn
Als persoon blijf ik continue nieuwe dingen testen en proberen om te kijken of dit past in een business plan. Donatella is regelmatig proefkonijn of zoals zij dat zelf zegt: De cavia. Zo heeft zij model gestaan voor het zelf kunnen onderhouden van diverse websites (o.a. WordPress, Drupal en Netobjects Fusion). Verder heeft zij mijn iPhone 3 onder handen genomen en besloten dat dit niet is wat ze handig vindt. Binnen korte tijd had zij een iPhone 4 omdat deze twee camera’s heeft niet slechts ééntje zoals de iPhone 3. Met Skype heb je dus echt een iPhone4 nodig.

Ook is Donatella regelmatig cavia voor allerlei computer tools die het leven makkelijker moet maken. Je hoeft minder vaak te zoeken en je kunt altijd alles terugvinden.

Binnenkort de volgende onderwerpen:

  1. Het Nederlandse gezondheidssysteem.
  2. Kind op komst of in aantocht.
  3. De zoektocht naar een huis.
  4. De verhuizing naar Enkhuizen.
  5. Donatella Blogt.
  6. Een emotionele dip in de Business (reistijden groter).
  7. De grote beslissing (een van de grootste) van Donatella.
  8. Waarom Donatella de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen.
  9. Sociale Media (privé testen om zakelijk te gebruiken).
  10. Donatella als lerares Italiaans in Enkhuizen.

Als samenvatting: Donatella helpt anderen direct zonder dat ze dat hoeven te vragen. Zij heeft speciale antennes als het hen niet goed gaat. Zij geeft alles weg zonder iets terug te vragen. Zij kan zich zo inzetten voor anderen dat zij zelf uitgeput raakt en moet bijkomen. Zij gaat direct voor wat ze voelt, ze denkt pas later na (positief bedoeld). Het bekende korte lontje. Ik vergelijk haar met een ferrari (emotie) gekoppeld aan een caravan (de hersens). Ze gelooft heilig in de goedheid van mensen (een van mijn andere namen voor Donatella is: “Alice in Wonderland”) en hierdoor wordt zij af en toe toch gekwetst of teleurgesteld want niet iedereen is 100% eerlijk. In de wereld is weinig zwart of wit, er is erg veel grijs. Donatella is een verbeteraar en haar grootste project ben ik 🙂

PS: Ik mag graag plagen en grapjes maken. Sinds ik Donatella ken koop ik dus geen vuurwerk meer. Drie maal raden waarom?

Het leven is niet saai met Donatella 😛