Het toilet met de drol

Iedereen kent het wel: Een toilet waar incidenteel de drol niet netjes wordt afgevoerd richting het mooie rioleringsstelsel. Een keertje extra “flushen” en dan is dit tijdelijke probleem is ook weer voorbij.

Een bijzondere situatie doet zich voor waarbij dit stelselmatig voor  menigeen niet goed verloopt ondanks dat er 4 tot 6 keer wordt “geflushed”. Bij een toilet waar dan meerdere partijen gebruik maken van het toilet kunnen mensen vragen gaan stellen: “Van wie is deze DROL?”

Helaas hangt hier geen kaartje aan met de NAW gegevens alsmede een datum- en tijdstempel.

Er zijn mensen die hier ontzettend mee bezig kunnen zijn (ondanks dat er op hen moment van dit schrijven ruim 500.000 mensen zijn overleden aan Corona). Zij denken o.a. aan sleutels op de toiletdeur, forensisch onderzoek naar de dader, camera plaatsen, of zich verstoppen (met bespieden) en achteraf controleren of de toiletganger wel alles, netjes heeft opgeruimd. De dader op heterdaad betrappen. “We got him”!

Wat blijkt: Het toilet afvoersysteem is niet goed en maakt gebruik van een septic tank. Een aanpassing hierop blijkt moeilijk. Het toilet heeft onvoldoende zuigkracht om alles netjes af te voeren.

Inmiddels is een elegante en pragmatische oplossing gevonden door in de hoek twee grote houten verf-roerstaafjes van de GAMMA te plaatsen. Deze kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van de afvoer van de ongewenste DROL. Mocht het helemaal niet goed gaan, dan kan deze roerstaaf ook nog worden gebruikt als pureerstaaf.

Opvolging: ivm Corona is het wel verstandig om de roerstaafjes periodiek te vervangen en een procedure op te hangen voor nieuwe toiletbezoekers.